Sørens Værtshus

Snogebæks bedste kendetegn! Indrettet i en lille fiskerhytte...

Den lille fiskerhytte

Et sted for turister og lokale

Sørens Værtshus eller ”Sørens”, som de lokale kalder det, er indrettet i en lille fiskerhytte. Sørens blev grundlagt i 1972 og er med sine røde bygninger, kulørte udendørslamper og glade stemning, et af Snogebæks bedste kendetegn. Sørens er samlingspunkt for turister og lokale og åbner omkring St. Bededag og lukker først igen i midten af september.

Snogebæk - et idylliske fiskerleje

Sørens Værtshus ligger i det lille idylliske fiskerleje Snogebæk, som ligger ca. 5 km syd for Nexø mellem Balka og Dueodde, nok de to bedste badestrande på Bornholm.

Om sommeren bliver Snogebæks gader fulde af liv, for det er her turister og lokale tager til for at nyde sommeren. Når foråret nærmer sig springer Snogebæk ud som en flot buket blomster. Alle de dejlige steder, som har holdt vinterlukket åbner igen, klar til at fejre solen, havet, varmen og alle sommergæsterne.

Sørens Værtshus er samlingspunkt for mange bornholmere, men er også en oplevelse værd i sig selv: De mørke bjælker hvor tusind af gæster har skrevet deres navn med kridt, sand på gulvet, rebstigen op til fiskerjollen i loftet, og en masse gamle fiske rekvisitter, som giver stedet en fantastisk autentisk og dejlig uhøjtidelig stemning. Hele sommeren igennem er der gode muligheder for at opleve gratis live-musik, for Sørens har et bredt udvalg af musikere, som spænder fra de lokale helte over til populære sing a song musikere. Livemusikken starter ved 20 tiden og varer til ca. midnat, hvorefter musikanlægget tager over, og den festlige stemning fortsætter til langt ud på natten.

Når sulten melder sig, så serverer Sørens de meget populære Pappas Pizza, som er amerikanske deep-pan pizzaer, der bliver lavet på stedet og bagt i stenovne. Serveringen starter ved frokost, men kom i god tid for de dejlige pizzaer er meget efterspurgte, så der kan forekomme ventetid.

Et af Sørens trækplastre, er den såkaldte “slå søm” disciplin – der ganske enkelt går ud på, at slå sit søm i bund først – og der er mulighed for at slå med både dame- og herresøm.